pos-na-prostatepsete-tis-ilektrikes-sas-syskeves-se-periptosi-sismou

Πώς να προστατέψετε τις ηλεκτρικές σας συσκευές σε περίπτωση σεισμού

Δυστυχώς, οι φυσικές καταστροφές αποτελούν κομμάτι της ζωής μας. Αυτά τα γεγονότα συχνά μας εκπλήσσουν και όταν τελειώσουν, είμαστε ευγνώμονες που τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι ασφαλή και ελπίζουμε ότι τα υπάρχοντά μας έχουν επιβιώσει επίσης. Αλλά αν γνωρίζουμε ότι κάτι έρχεται, μπορούμε συχνά να προετοιμάσουμε τις οικογένειες και τα σπίτια μας. Παρακάτω βρίσκονται πληροφορίες για το πώς να προστατέψετε τις ηλεκτρικές σας συσκευές σε περίπτωση σεισμού από την εταιρεία Ηλεκτρολόγος Αθήνα 24 Ώρες.

‘Έγινε πρόσφατα σεισμός; Διαβάστε αυτές τις απλές συμβουλές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφάλειας στο σπίτι και πώς να ελέγχετε τις οικιακές συσκευές για διαρροές αερίου ή ζημιές μετά από σεισμό. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες φυσικές καταστροφές, οι σεισμοί δεν μπορούν να προβλεφθούν,  συμβαίνουν χωρίς προειδοποίηση. Ένας ισχυρός σεισμός μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο σπίτι και την περιουσία σας.

Δυστυχώς, μετά τον κύριο σεισμό ακολουθούν συνήθως μετασεισμοί, μικρότερης έντασης, οπότε όταν συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να είστε σε επιφυλακή. Θυμηθείτε να συμβουλευτείτε πρώτα το εγχειρίδιο της κάθε συσκευής για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο σωστής φροντίδας των συσκευών σας.

Σεισμός και ηλεκτρικές συσκευές

Όσον αφορά στην προστασία των ηλεκτρικών συσκευών, οι σεισμοί είναι παρόμοιοι με άλλες καταστροφές. Είναι σημαντικό να φροντίσετε να απενεργοποιήσετε τις συσκευές που τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο σε περίπτωση σεισμού, γιατί θα χρειαστεί να λείψετε πολλές ώρες από το σπίτι και δε θα μπορείτε να έχετε τον έλεγχο στο πώς να προστατέψετε τις ηλεκτρικές σας συσκευές σε περίπτωση σεισμού.

Εάν χρειαστεί μπορείτε να απενεργοποιήσετε την παροχή του ρεύματος στο σπίτι σας για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές ή και τον κίνδυνο ενός βραχυκυκλώματος. Επίσης, μπορείτε να στερεώσετε τις συσκευές σας στους τοίχους για να τις κρατήσετε με ασφάλεια στη θέση τους προληπτικά.

Μόλις περάσει ο σεισμός και τυχόν ισχυροί μετασεισμοί, αξιολογήστε τη ζημιά. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ζημιές στα ηλεκτρικά, όπως κατεστραμμένα ή σπασμένα καλώδια τροφοδοσίας και ότι δεν υπήρξαν ζημιές στις συσκευές ή τα ηλεκτρονικά σας πριν τα συνδέσετε ξανά. Χωρίς επαλήθευση, θα μπορούσατε ενδεχομένως να προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά στη συσκευή και υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Εάν δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε με έναν ηλεκτρολόγο για να αξιολογήσει την κατάσταση των ηλεκτρικών σας συσκευών και να επιδιορθώσει οποιαδήποτε ηλεκτρολογική βλάβη.

Αναζητήστε προφανείς ζημιές στον ηλεκτρολογικό πίνακα και στα καλώδια τροφοδοσίας. Και πάλι, εάν υπάρχει ζημιά που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε εύκολα, μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή. Αντ ‘αυτού, επικοινωνήστε καλύτερα με έναν ηλεκτρολόγο Αθήνα για να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα γίνει σωστά η κάθε επισκευή και ότι θα είστε ασφαλείς. Αυτά είναι καλά βήματα στο πώς να προστατέψετε τις ηλεκτρικές σας συσκευές σε περίπτωση σεισμού.

Εάν μια συσκευή ελεγχθεί και δεν φαίνεται να έχει ζημιά συνδέστε την. Ελέγξτε ότι οι ενδεικτικές λυχνίες και οι ενδείξεις λειτουργούν. Εάν όχι, αποσυνδέστε τη συσκευή και ζητήστε τη βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου.

pos-na-prostatepsete-tis-ilektrikes-sas-syskeves-se-periptosi-sismou

Πώς να ελέγξετε για διαρροή αερίου

Χρησιμοποιήστε τις αισθήσεις σας για να ελέγξετε για διαρροή αερίου, καθώς μπορεί να ακούγεται ένας περίεργος ήχος που να υποδηλώνει διαρροή, όπως επίσης και μια δυσάρεστη οσμή. Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε από αυτά, ανοίξτε αμέσως τα παράθυρα και κατευθυνθείτε έξω και μακριά από το σπίτι. Διακόψτε άμεσα την παροχή ρεύματος και καλέστε έναν ηλεκτρολόγο. Κλείστε την κύρια βαλβίδα αερίου. Θα χρειαστείτε έναν ηλεκτρολόγο για να επιδιορθώσει τη ζημιά, μην προσπαθήσετε μόνοι σας γιατί η διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη για κάποιον που δεν γνωρίζει.

Τι να κάνετε πριν από έναν σεισμό

Αρχικά, να μάθετε πού βρίσκεται ο διακόπτης παροχής ρεύματος και της θέρμανσης και πώς να γνωρίζετε πώς να τους απενεργοποιήσετε. Ωστόσο, οι εταιρείες φυσικού αερίου συστήνουν στους ιδιοκτήτες σπιτιού να απενεργοποιούν την παροχή φυσικού αερίου χρησιμοποιώντας τη βαλβίδα από το σπίτι. Μπορεί να είναι έξω από το σπίτι και να έχει μια μεγάλη λαβή.

Μπορείτε επίσης να αποφύγετε μια πιθανή ζημιά από πτώση μιας μεγάλης συσκευής, όπως είναι η τηλεόραση, εφαρμόζοντας τις στον τοίχο. Υπάρχουν ακόμη και ειδικές ταινίες που ονομάζονται ιμάντες σεισμού για το σκοπό αυτό. Για να μην πέσουν τα πράγματα από το ψυγείο σας, τοποθετήστε παιδική κλειδαριά στην πόρτα του ψυγείου. Κανείς δεν ξέρει πότε θα χτυπήσει ένας σεισμός, αλλά ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε στο πώς να προστατέψετε τις ηλεκτρικές σας συσκευές σε περίπτωση σεισμού.

Γενικά, οι περισσότερες ζημιές στην περίπτωση ενός σεισμού προκαλούνται από δευτερεύουσες αιτίες και όχι από τον πραγματικό σεισμό. Οι σπασμένοι σωλήνες νερού προκαλούν πλημμύρες. Οι σπασμένοι σωλήνες αερίου και οι συσκευές προκαλούν πυρκαγιές. Οι βλάβες στις ηλεκτρικές καλωδιώσεις και τις συσκευές μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά ή ηλεκτροπληξία.

Η κατάρρευση κτιρίων ή η πτώση αντικειμένων στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε μια συσκευή και να την καταστήσει ανασφαλή στη χρήση. Όλα τα υπεύθυνα μέλη του νοικοκυριού πρέπει να γνωρίζουν πού και πώς να κλείσουν τις βαλβίδες και τους διακόπτες αερίου, ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Εάν βρίσκεστε στην κουζίνα χρησιμοποιώντας τον φούρνο για να μαγειρέψετε όταν ξεκινά ένας σεισμός, σβήστε τον φούρνο και αναζητήστε αμέσως καταφύγιο.

Όταν η  έχει αποκατασταθεί, πριν επιχειρήσετε να ανοίξετε μια συσκευή, πρέπει να κάνετε προσεκτικό έλεγχο για να δείτε αν υπάρχουν τυχόν ζημιές. Σε περίπτωση που παρατηρηθούν τυχόν ενδείξεις ζημιάς, ζητήστε από τη συσκευή να επιθεωρήσει τη συσκευή πριν τη χρησιμοποιήσετε. Ακολουθούν μερικά στοιχεία που μπορεί να υποδηλώνουν ζημιά. Πρώτον, βαθουλώματα και σπασίματα από αντικείμενα που πέφτουν. Δεύτερον, σημάδια ότι η συσκευή έχει καεί. Τέλος, ενδεικτικό ζημιάς μιας ηλεκτρικής συσκευής είναι κάποιο σπασμένο ή κατεστραμμένο ηλεκτρικό καλώδιο και γενικότερα  η καλωδίωση της συγκεκριμένης συσκευής.

Τι να κάνετε κατά τη διάρκεια ενός σεισμού

Εάν ένας σεισμός συμβεί ενώ βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο, μείνετε μέσα και καλυφθείτε. Οι  τραυματισμοί και οι θάνατοι που προκαλούνται από σεισμούς τις τελευταίες δεκαετίες οφείλονται συχνότερα σε πτώση αντικειμένων, όπως τηλεοράσεις, φωτιστικά, βιβλιοθήκες κ.λπ. και όχι από την καταστροφή του κτιρίου ή από την πτώση κάποιου μέρους του ταβανιού. Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώροόταν συμβαίνει σεισμός, μείνετε έξω και μην προσπαθήσετε να μπείτε μέσα. Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές για να προστατευτείτε κατά τη διάρκεια σεισμού.

Εάν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο όταν χτυπήσει σεισμός, καθίστε κάτω από ένα σταθερό γραφείο ή τραπέζι. Να είστε προετοιμασμένοι να μείνετε εκεί μέχρι να σταματήσει το κούνημα. Μείνετε μέσα μέχρι να σταματήσει το κούνημα και είναι ασφαλές να βγείτε. Μείνετε μακριά από βιβλιοθήκες και άλλα έπιπλα που μπορεί να πέσουν πάνω σας, καθώς και από παράθυρα και φωτιστικά, γιατί είναι επικίνδυνα.

Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια σεισμού, μείνετε σε ένα άδειο σημείο μακριά από κτίρια, δέντρα και ηλεκτροφόρα καλώδια. Εάν οδηγείτε, σταματήστε να οδηγείτε  και ρυθμίστε το χειρόφρενο. Αποφύγετε τις γέφυρες, τα ηλεκτροφόρα καλώδια, τα δέντρα, τις πινακίδες, τα κτίρια, τα οχήματα και άλλα πράγματα που ενδέχεται να πέσουν στο αυτοκίνητό σας και να σας εγκλωβίσουν.

Μην τρέξετε έξω ή σε άλλα δωμάτια κατά τη διάρκεια ενός ισχυρού σεισμού. Ο σεισμός μπορεί να σας κάνει να ζαλιστείτε και να πέσετε κάτω. Μπορεί επίσης να συναντήσετε αντικείμενα που πέφτουν που θα μπορούσαν να σας προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό αν πέσουν πάνω σας.

Μην στέκεστε κάτω από κάποια πόρτα. Οι πόρτες στα σύγχρονα σπίτια δεν είναι τόσο ισχυρές σε σχέση με άλλα μέρη του σπιτιού, σε αντίθεση με την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση. Σε μια πόρτα, κινδυνεύετε επίσης να χτυπηθείτε από αντικείμενα που πέφτουν κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, την πιο κοινή πηγή τραυματισμών από σεισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εταιρεία Ηλεκτρολόγος Αθήνα 24 Ώρες βρίσκεται δίπλα σας σε κάθε δύσκολη στιγμή και οι ηλεκτρολόγοι μας είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν σε κάθε περίπτωση. Μπορούμε να διαχειριστούμε κάθε βλάβη στις ηλεκτρικές σας συσκευές ή στο ηλεκτρολογικό σύστημα του σπιτιού σας, χωρίς να ανησυχείτε για το κόστος γιατί φροντίζουμε να δείχνουμε σεβασμό και κατανόηση στους πελάτες μας και να διατηρούμε τις τιμές μας χαμηλές για κάθε υπηρεσία μας. Ελπίζουμε να σας βοήθησε το άρθρο για το πώς να προστατέψετε τις ηλεκτρικές σας συσκευές σε περίπτωση σεισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares